Resa till Kina och utöva Tai Chi

Tai Chi är en träningsform som utövats i hundratals år i Kina, och som har fått ett stort genombrott i resten av världen. Då vi lever i en stressig vardag där det ställs höga krav både yrkesmässigt och privat, kan det vara skönt med en stunds avkopplande Tai Chi. Att få en stund för sig själv på lunchen kan rädda en stressig dag på jobbet. Det har en lugnande effekt både fysiskt och psykiskt. Tai Chi har utövats sedan 800 år tillbaka och har likheter med Qigong, en annan träningsform som har funnits ännu längre. Tai Chi har utvecklats från att vara en kampsport till att bli en lugnare variant av träning, där man endast belastar musklerna med den egna kroppen.

Yoga woman on the beach during sunset.

Tai Chi är en bra träningsform

Att praktisera Tai Chi är enkelt då man inte behöver någon speciell utrustning. Man kan utöva det överallt, både inomhus och utomhus. Den här typen av träning anses ha många olika positiva effekter på vår hälsa. Musklerna stärks, och man får även en bättre balans. Man tränar upp sin fokusering, vilket också är ett bra sätt att hantera en stressig vardag. De långsamma rörelserna mjukar upp lederna och anses vara bra för alla som har problem med lederna, då de inte belastas i den här formen av träning. Det går lika bra att träna Tai Chi ensam som i grupp. Många äldre tränar Tai Chi då det är bevisat att de får en bättre balans, och man kan på så sätt minska risken för fall med skador. Vill man snabbt ta sig till Kina för att utöva Tai Chi där det en gång började, kan man ta ett Direkttåg mellan Yiwu och London. Tåglinjen har fått namnet ”Den nya sidenvägen” och man reser genom nio olika länder under en period av 18 dagar.

Tai Chi och energier

När man utövar Tai Chi gör man olika rörelser i ett långsamt flytande rörelsemönster utan avbrott. Genom att utföra olika moment långsamt men ändå koncentrerat, slappna av i musklerna och rensa huvudet från alla tankar, kan man uppnå en balans mellan kropp och sinne. Man kan säga att Tai Chi är ett mellanting av träning och meditation. Den här träningsformen kan utföras av alla oavsett ålder, och vilka fysiska förutsättningar man har. Tai Chi kopplas även till Yin och Yang, två olika energimönster för utåtriktad och inåtriktad energi i balans med varandra. Begreppet används även inom inredning i lyxdesign med asiatiska influenser där man tror att energierna har stor betydelse för var man ställer möblerna i ett rum. Att ha Tai Chi som en träningsform är ett sätt att belöna kroppen på ett underbart sätt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews